Slipp väderrelaterade träproblem med en gitarr i kolfiber
30 dagars öppet köp
Fri frakt över 1000 kr
Dela upp din betalning
Över 40 000 artiklar

Just nu pågår VÅR-REA

detail picure
Gitarr-Bas 936 dagar sedan

Slipp väderrelaterade träproblem med en gitarr i kolfiber

Fitzpatrick AB

Hur kan man slippa gitarrproblem kopplade till årstider, luftfuktighet och temperaturskillnader? Trä är ett levande material som rör på sig med årstiderna vilket kan leda till torrsprickor, sjunket lock, vassa bandkanter och skev hals. Många försöker lösa dessa problem med luftfuktare men det ger inte ett hundraprocentigt skydd. En spännande lösning som tillkommit på senare tid är att köpa en gitarr som helt enkelt inte är gjord av trä.

Lava Me2 Freeboost är en akustisk gitarr med banbrytande teknik som blivit en världssuccé.

Gitarren har kropp och hals i det nyutvecklade kolfibermaterialet AirSonic och greppbrädan är tillverkad i HPL (högtryckslaminat) vilket gör dem helt okänsliga för luftfuktighet och temperatur. De klarar allt från -40 till +80 grader. Gitarren behöver aldrig justeras och man slipper problem som halspuckel, torrsprickor och vassa bandkanter. Banden slipas av en PLEK PRO-maskin, med en exakthet på 0,01 mm. Akustiskt har de ett stort och dynamiskt sound som man inte alls förväntar sig av en gitarr i denna storlek, tack vare det genialiska Honeycomb-mönstret på undersidan av locket som skapar en fantastisk resonans i gitarren.

Freeboost-systemet som sitter inbyggt i gitarren är en sann innovation. Med det påslaget kan man spela med Delay, Reverb och Chorus – helt unplugged. Systemet använder gitarrens baksida som högtalarmembran och effekterna genereras via den transducer som sitter monterad inne i gitarren.

Det är otroligt kul och inspirerande att helt utan kringutrustning kunna spela gitarr med snygga effekter, varsomhelst, närsomhelst. På festen, stranden, i sommarstugan, i båten, eller hemma.Freeboost-systemet har ett inbyggt Lithium-batteri som laddas upp med den medföljande USB-kabeln, en uppladdning räcker för imponerande 20 timmars spelande med effekterna på. Om man vid något tillfälle inte har tillgång till att ladda upp gitarren via vägguttag så löser man det genom att ha med sig en vanlig Powerbank. Det finns kontroller för volym, mängd Reverb, mängd Delay/Chorus och en omkopplare där man väljer emellan Delay eller Chorus.

Naturligtvis finns en utgång för vanlig tele-kontakt så att man kan koppla in gitarren i P.A. eller förstärkare. Då tystnar effekterna inne i gitarren och hörs i stället genom ljudanläggningen.

För den som giggar med akustisk gitarr är Lava Me2 rena drömmen. Lite nättare i storlek och väger endast 1,7 kg samt stryktålig tack vare konstruktionen i kolfiber. Alltid perfekt att spela på eftersom den aldrig behöver justeras och håller stämningen bättre än konventionella gitarrer. Som en extra bonus kan man lämna sina effektpedaler hemma eftersom det finns inbyggt i gitarren.

Det medföljer ett elegant semi-hardcase med handtag och axelremmar i stryktåligt läder, samt en förpackning med Lavas egna Ideal Pick-plektrum i flera olika storlekar.

Testa en Lava Me2 Freeboost – Upplev innovation och inspiration som aldrig tidigare.


Bakgrund

Lava Music startades i USA 2014 av några före detta elever på Guitar Institute of Technology i Hollywood. I början sålde de endast Boutique-gitarrer av kända varumärken, men de var alla tekniknördar, vilket resulterade i att de började experimentera med olika material för att göra en egen gitarr. Det man ville uppnå var en innovativ gitarr som klarade alla årstider utan att behöva justeras, någonsin. Den skulle vara lätt, lättspelad, ha ett stort akustiskt sound och vara stryktålig för att klara turnélivet. Men det stannade inte där. Man ville även göra gitarren mer inspirerande att spela på än konventionella gitarrer. Den som någonsin spelat akustisk gitarr med effektpedaler vet hur kul och inspirerande det är att ha reverb, delay och chorus på sitt sound, som då blir ”larger than life”. Detta resulterade i det revolutionerande inbyggda Freeboost-systemet.Relaterade produkter

Populära artiklar

Ett piano för alla? - Casios nya Celviano serie

Denna artikel är för dig som är intresserad av eller är ute efter ett piano för hemmet, skolan eller replokalen.

Instrument 5 dagar sedan
Guide: Välj rätt frekvenser till ditt trådlösa system

Att använda ett trådlöst ljudsystem är det många som drömmer om. Att slippa den där långa kabeln till mikrofonen eller instrumentet. Det är en lyx att få medhörning direkt i örat istället från en scenmonitor. Ljudöverföringen i ett trådlöst system sker via analoga eller digitala frekvensband. Men vilket frekvensband ska man välja och kan dessa frekvenser krocka med exempelvis en mobiltelefon? Vi reder ut begreppen.

Live 188 dagar sedan
Slipp väderrelaterade träproblem med en gitarr i kolfiber

Hur kan man slippa gitarrproblem kopplade till årstider, luftfuktighet och temperaturskillnader? Trä är ett levande material som rör på sig med årstiderna vilket kan leda till torrsprickor, sjunket lock, vassa bandkanter och skev hals. Många försöker lösa dessa problem med luftfuktare men det ger inte ett hundraprocentigt skydd. En spännande lösning som tillkommit på senare tid är att köpa en gitarr som helt enkelt inte är gjord av trä.

Gitarr-Bas 936 dagar sedan
Spela in dina trummor med småmembrans kondensatormikrofoner

Det finns flera anledningar till varför det är vanligt att använda dynamiska mikrofoner till närmickning av trummor. De är stryktåliga, klarar högt ljudtryck och är i allmänhet billigare än kondensatormikrofoner, vilket är nog så viktigt om man ska micka upp varje trumma med en enskild mikrofon. Men för dig som sätter resultatet och ljudkvaliteten i första rummet finns det all anledning att tänka om.

Mikrofoner 1017 dagar sedan

Behöver du hjälp med köpet?

08-400 23 600

mån-fre 11:00-16:00