Roland Cloud - Hämta ditt personliga syntsound via molnet
Loading...
0
30 dagars öppet köp
Fri frakt över 1000 kr
Dela upp din betalning
Över 40 000 artiklar
detail picure
Downloads 1859 dagar sedan

Roland Cloud - Hämta ditt personliga syntsound via molnet

Roland Scandinavia

I takt med att musikskapandet har flyttat över till nätet har det blivit lättare (och framförallt billigare) att börja skapa egen musik. Men hårdvarans tid är inte över och till slut kommer varje musikproducent till en punkt då det är nödvändigt att bredda den egna ljudbilden för att skapa det unika sound som reflekterar just dem.

Hur gör du när din musik kräver flera olika instrument och budgeten även ska räcka till marknadsföring, resor och skivsläpp? Jo, du köper eller hyr såklart in mjukvaruversioner av dina favoritinstrument! Och en av lösningarna du bör kika närmare på heter Roland Cloud.

Vad är Roland Cloud?

Roland Cloud är en av världens mest kraftfulla molnbaserade tjänster som erbjuder högupplösta mjukvarusyntar och samplade instrument och programvara för moderna musikskapare och producenter. För en fast månatlig eller årlig avgift ger Roland Cloud dig obegränsad tillgång till ett gradvis expanderande bibliotek av sedan länge efterlängtade ”vi-hade-nästan-gett-upp-hoppet-att-de-någonsin-skulle-återkomma” mjukvaruversioner av Rolands fulla sortiment av vintage- samt moderna syntar och trummaskiner, inklusive en stor samling av era- och genrebaserade ROMplers. Det har aldrig varit enklare att äga Rolands fulla sortiment av syntar.

Skapad i samarbete med musikskapare – för musikskapare

Roland Cloud har utvecklats i nära samarbete med musiker och producenter världen över med syfte att skapa en tjänst som är helt anpassad efter slutanvändaren. Som resultat har Roland överfört decennier av sina ikoniska syntar och gjort dem kompatibla med din DAW - eftersom dagens producenter ofta bär runt sin studio i sin laptop. Roland har också lagt till ytterligare funktioner i mjukvaruversionerna av sina syntar som inte fanns i originalen på efterfrågan från sina användare, samt tagit fram ett kommande utbud av mjukvaruinstrument som är så massiva att de måste användas i molnet för att din hårdvara inte ska hindra dig från att få ut full kapacitet och kvalitet. 

En historisk samling av ljud 

Varje funktion i Roland Cloud motsvarar en lösning på feedback från dess användare och tjänsten uppdateras ständigt för att uppfylla kraven från branschen. Av den anledningen täcker Roland Cloud redan idag det spektrum av ljud och programvara som krävs av moderna musikskapare. Basutbudet innehåller fundamentala instrument inom flera kategorier och utökas ständigt:

- LEGENDARY-serien: Perfekt rekreation av Rolands legendariska hårdvarusyntar kompatibla med din DAW.
- TERA-serien: Baserad på Concerto-plattformen som erbjuder de mest uttrycksfulla akustiska ljuden som någonsin samplats.
- FLAVR-serien: Även den baserad på Concerto med bitformade mjukvarusyntar med hög upplösning, perfekt för inriktning på specifika genrer så som Deep House eller Disco Funk.
- AIRA-serien: Inspirerad av det förflutna - byggd för framtiden. Rolands ACB-syntar med en fantastisk ljudkvalitet och ett välkänt arbetsflöde.
- ANHOLOGY-serien: Ultra-högupplösta virtuella instrument, "Roland Remastered", som är enkla att använda och otroligt CPU-vänliga via Concerto-plattformen.
- Essentials: De underskattade hjältarna Essentials innehåller några av de viktiga komponenter som utgör de smarta lösningarna från Roland Cloud.
- Programvarulösningar: Ljudprogramvara som förbättrar ditt arbetsflöde, kreativitet och hjälper dig att skapa ett fantastiskt ljud.

Roland Cloud Manager

För att underlätta hanteringen av ditt Roland Cloud-bibliotek och studiomjukvara har Roland skapat funktionen Roland Cloud Manager, som låter dig spendera mer tid på att skapa musik och mindre tid hantera ditt filsystem. Roland Cloud:

- Ger dig en snabb överblick över tillgängliga Roland Cloud-instrument och programvaror, och du väljer själv vad du vill ladda ner och installera.
- Körs bekvämt och tyst i systemfältet eller i systemmenyn för Microsoft® och Windows® (eller i menyraden hos MacOS™) och laddar ner instrument och uppdateringar i bakgrunden.
- Håller din dator automatiskt uppdaterad med de senaste Roland Cloud-instrumenten, funktionerna och korrigeringsfilerna. 
- Informerar dig när nya instrument och ny programvara är tillgängliga.

Roland Cloud YOURS-lojalitetsprogram

Med tusentals alternativ av mjukvarusyntar på marknaden, ofta med röriga versioner som kan vara svåra att avinstallera, kan det lätt kännas oinspirerande och frustrerande att köpa nya ljud. Därför har Roland Cloud i samarbete med producenter, musiker och kompositörer utformat lojalitetsprogrammet "YOURS" - tillgängligt uteslutande för Roland Clouds abonnenter. 
Som abonnent registreras du automatiskt i Roland Clouds YOURS-lojalitetsprogram som startar från din första månad. Du väljer sedan om du vill prenumerera enstaka månader eller förbetala för ett helt år. Efter sammanlagt 12 månaders abonnemang får du välja en av Roland Clouds studioprogramvaror som du behåller permanent, oavsett om du önskar avsluta din prenumeration. Detta upprepas sedan för varje ny 12-månadersperiod med aktivt abonnemang.

Tre snabba fakta om Roland Cloud

- Molnbaserad mjukvarutjänst kompatibel med din DAW.
- Ger omedelbar tillgång till samtliga Roland-syntar, inklusive vintage.
- Dynamisk tjänst med ständiga uppdateringar och förbättringar i nära samarbete med Roland Cloud-användare.

Roland Corporation är ett världsledande varumärke inom digitala musikinstrument och ljudteknik sedan fler än 40 år tillbaka. Ända sedan Roland grundades i Japan år 1972 har ledordet varit innovation och varumärket är sedan länge en erkänd innovatör inom musikbranschen som ständigt utmanar gränserna för hur musik och teknologi kan förenas. Idag erbjuder varumärket Roland flertalet ledande produktkategorier inom både kvalitet och modern teknik, bland annat inom digitala trummor (V-Drums), gitarreffekter och förstärkare (BOSS), digitala pianon, syntar och keyboards samt ett professionellt DJ/Dance-sortiment (AIRA). Under 2017 förvärvades även det italienska varumärket V-MODA som specialiserat sig inom specialdesignade hörlurar för professionella DJs och OGs.
Som en del av Rolands långa historia har varumärket spelat en avgörande roll i skapandet av flera digitala musikgenrer och samarbetar med ett flertal av dagens världsledande artister och profiler så som Johnny Marr, Steve Vai, Gerry Leonard, Michael Schack, Craig Blundell, Thomas Lang, Massive Attack, Disclosure, Tom Odell, Debbie Knox-Hewson, Biffy Clyro och Anika Nilles.

Relaterade produkter

Populära artiklar

Ett piano för alla? - Casios nya Celviano serie

Denna artikel är för dig som är intresserad av eller är ute efter ett piano för hemmet, skolan eller replokalen.

Instrument 60 dagar sedan
Guide: Välj rätt frekvenser till ditt trådlösa system

Att använda ett trådlöst ljudsystem är det många som drömmer om. Att slippa den där långa kabeln till mikrofonen eller instrumentet. Det är en lyx att få medhörning direkt i örat istället från en scenmonitor. Ljudöverföringen i ett trådlöst system sker via analoga eller digitala frekvensband. Men vilket frekvensband ska man välja och kan dessa frekvenser krocka med exempelvis en mobiltelefon? Vi reder ut begreppen.

Live 243 dagar sedan
Slipp väderrelaterade träproblem med en gitarr i kolfiber

Hur kan man slippa gitarrproblem kopplade till årstider, luftfuktighet och temperaturskillnader? Trä är ett levande material som rör på sig med årstiderna vilket kan leda till torrsprickor, sjunket lock, vassa bandkanter och skev hals. Många försöker lösa dessa problem med luftfuktare men det ger inte ett hundraprocentigt skydd. En spännande lösning som tillkommit på senare tid är att köpa en gitarr som helt enkelt inte är gjord av trä.

Gitarr-Bas 991 dagar sedan
Spela in dina trummor med småmembrans kondensatormikrofoner

Det finns flera anledningar till varför det är vanligt att använda dynamiska mikrofoner till närmickning av trummor. De är stryktåliga, klarar högt ljudtryck och är i allmänhet billigare än kondensatormikrofoner, vilket är nog så viktigt om man ska micka upp varje trumma med en enskild mikrofon. Men för dig som sätter resultatet och ljudkvaliteten i första rummet finns det all anledning att tänka om.

Mikrofoner 1072 dagar sedan

Behöver du hjälp med köpet?

08-400 23 600

mån-fre 11:00-16:00