Köpguide: Keyboards för nybörjare
Loading...
0
30 dagars öppet köp
Fri frakt över 500 kr
Räntefri avbetalning
Över 40 000 artiklar

Just nu pågår SOMMAR-REA

detail picure
Instrument 256 dagar sedan

Köpguide: Keyboards för nybörjare

emusic.se

En av de absolut vanligaste frågorna vi får på kundtjänst är från föräldrar som undrar vilket keyboard de ska köpa till sina barn som vill lära sig spela piano. Då ett digitalpiano kan vara en större investering så är ett keyboard ett billigare instrument som även är ett musikaliskt, roligt och smidigt sätt att lära sig spela på.

Att välja rätt keyboard till sig själv eller sina barn är inte det enklaste då det finns ett enormt stort utbud. Vilket prisläge ska man välja? Ska den ha 61 eller 76 tangenter? Vilka andra funktioner bör keyboarden ha?

Vi har valt att i denna guide koncentrera oss på keyboards för nybörjare och keyboards som har anslagskänsliga tangenter. Med anslagskänslighet menas att du får olika volym på ljudet beroende på hur hårt och snabbt du slår an tangenten, precis som på ett riktigt piano, vilket vi anser är väldigt viktigt när man ska lära sig spela ett klaviaturinstrument. Vi har även endast valt keyboards med 61 tangenter, vilket vi tycker är ett minimum när man ska lära sig spela piano. Det finns även keyboards som har 76 tangenter, även om det är ovanligare. Dessa är i övrigt samma instrument som dess motsvarigheter med 61 tangenter, men kostar mer.

I vår jämförelse har vi valt ut fem favoriter under 3000 kr. Vi har jämfört deras olika styrkor och graderat dem efter dessa sju kategorier:

• Ljudkvalitet
• Antal ljud
• Antal autokomp
• Kvalitet på tangenter
• Ljudkvalitet och styrka på högtalarna
• Design och byggkvalitet
• Prisvärdhet


Casio CT-S300

CT-S300 har 61 anslagskänsliga tangenter, 384 ljud, 143 autokomp, inbyggda effekter, lektioner via Chordana Play app och kan drivas med 6 st AA-batterier. CT-S300 är ersättande modell till Casios tidigare storsäljare CTK-3500.


Yamaha EZ-220

Yamaha EZ-220 har 61 belysta anslagskänsliga tangenter, 392 ljud, 100 autokomp, inbyggda effekter, inbyggda lektioner samt möjlighet för trådlös anslutning till iPad för användning av appen Page Turner. Kan drivas med 6 st AA-batterier.


Supreme M12

Supreme M12 har 61 anslagskänsliga tangenter, 320 ljud, 100 autokomp, inbyggda effekter, inbyggda lektioner och kan drivas med 6 st AA-batterier. Finns även som prisvärt paket med keyboardstativ och hörlur.


Yamaha PSR-E373

Yamaha PSR-E373 har 61 anslagskänsliga tangenter, 622 ljud, 205 autokomp, inbyggda effekter, inbyggda lektioner och kan drivas med 6 st AA-batterier. PSR-E373 är ersättande modell till Yamahas tidigare storsäljare PSR-E363.


Kurzweil KP110

Kurzweil KP110 har 61 anslagskänsliga tangenter, 653 ljud, 240 autokomp, inbyggda effekter och inbyggd 6-spårs sequencer (ljudinspelning) där du kan spara upp till 10 egenkomponerade låtar.Vi hoppas denna guide hjälper er i ert val av keyboard. Har ni ytterligare frågor är ni varmt välkomna att kontakta vår kundtjänst, antingen via detta formulär eller ringa oss på 08-400 23 600.

Se alla våra keyboards

Populära artiklar

Spela in dina trummor med småmembrans kondensatormikrofoner

Det finns flera anledningar till varför det är vanligt att använda dynamiska mikrofoner till närmickning av trummor. De är stryktåliga, klarar högt ljudtryck och är i allmänhet billigare än kondensatormikrofoner, vilket är nog så viktigt om man ska micka upp varje trumma med en enskild mikrofon. Men för dig som sätter resultatet och ljudkvaliteten i första rummet finns det all anledning att tänka om.

Mikrofoner 69 dagar sedan
Köpguide: Välj rätt Loopmaskin - Det kreativa verktyget

Loop-pedaler introducerades redan 2001, med den första pedalen från BOSS som var RC-20. BOSS var pionjärer inom detta område, och idag 10 år senare, är det inte många musiker som inte känner till loopers.

Instrument 88 dagar sedan
Mitt val: Syntar och trummaskiner för Techno och House

”Mitt val” är en serie av emusic magazine-artiklar där vi vill guide er till bra instrumentval för olika musikgenrer. Vi som jobbar på emusic.se är alla musiker med lång erfarenhet av instrument och produktion inom olika musikstilar.

Instrument 105 dagar sedan
Välj rätt pelarhögtalare från Bose till dina live-spelningar

Ni som spelar live har alla varit där någon gång. ”Synd att inte sången hördes”. ”Ni var jättebra men keyboarden var alldeles för svag” etc. Vi vill ha ett system som är lätt att använda, som är enkel att frakta till och från spelningar och som är snabb att rigga upp och ner. Givetvis ska systemet låta bra – lika bra för alla i publiken. L1 PRO-serien är den senaste versionen av bärbara högtalare av Line Array typ från Bose och i denna artikel guidar vi dig till rätt system.

Live 170 dagar sedan

Behöver du hjälp med köpet?

08-400 23 600

mån-fre 11:00-16:00