Köpguide: Keyboards för nybörjare
30 dagars öppet köp
Fri frakt över 1000 kr
Dela upp din betalning
Över 40 000 artiklar
detail picure
Instrument 926 dagar sedan

Köpguide: Keyboards för nybörjare

emusic.se

En av de absolut vanligaste frågorna vi får på kundtjänst är från föräldrar som undrar vilket keyboard de ska köpa till sina barn som vill lära sig spela piano. Då ett digitalpiano kan vara en större investering så är ett keyboard ett billigare instrument som även är ett musikaliskt, roligt och smidigt sätt att lära sig spela på.

Att välja rätt keyboard till sig själv eller sina barn är inte det enklaste då det finns ett enormt stort utbud. Vilket prisläge ska man välja? Ska den ha 61 eller 76 tangenter? Vilka andra funktioner bör keyboarden ha?

Vi har valt att i denna guide koncentrera oss på keyboards för nybörjare och keyboards som har anslagskänsliga tangenter. Med anslagskänslighet menas att du får olika volym på ljudet beroende på hur hårt och snabbt du slår an tangenten, precis som på ett riktigt piano, vilket vi anser är väldigt viktigt när man ska lära sig spela ett klaviaturinstrument. Vi har även endast valt keyboards med 61 tangenter, vilket vi tycker är ett minimum när man ska lära sig spela piano. Det finns även keyboards som har 76 tangenter, även om det är ovanligare. Dessa är i övrigt samma instrument som dess motsvarigheter med 61 tangenter, men kostar mer.

I vår jämförelse har vi valt ut fem favoriter under 3000 kr. Vi har jämfört deras olika styrkor och graderat dem efter dessa sju kategorier:

• Ljudkvalitet
• Antal ljud
• Antal autokomp
• Kvalitet på tangenter
• Ljudkvalitet och styrka på högtalarna
• Design och byggkvalitet
• Portabilitet
• Prisvärdhet

Uppdaterad 5:e april 2022.


Casio CT-S300

CT-S300 har 61 anslagskänsliga tangenter, 384 ljud, 143 autokomp, inbyggda effekter, lektioner via Chordana Play app och kan drivas med 6 st AA-batterier. CT-S300 är ersättande modell till Casios tidigare storsäljare CTK-3500.


Yamaha EZ-300

Yamaha EZ-300 har 61 belysta anslagskänsliga tangenter, 622 ljud, 205 autokomp, 202 demolåtar, inbyggda effekter samt inbyggda lektioner. Kan drivas med 6 st AA-batterier.


Supreme M12

Supreme M12 har 61 anslagskänsliga tangenter, 320 ljud, 100 autokomp, inbyggda effekter, inbyggda lektioner och kan drivas med 6 st AA-batterier. Finns även som prisvärt paket med keyboardstativ och hörlur.


Yamaha PSR-E373

Yamaha PSR-E373 har 61 anslagskänsliga tangenter, 622 ljud, 205 autokomp, inbyggda effekter, inbyggda lektioner och kan drivas med 6 st AA-batterier. PSR-E373 är ersättande modell till Yamahas tidigare storsäljare PSR-E363.Vi hoppas denna guide hjälper er i ert val av keyboard. Har ni ytterligare frågor är ni varmt välkomna att kontakta vår kundtjänst, antingen via detta formulär eller ringa oss på 08-400 23 600.

Se alla våra keyboards

Populära artiklar

Sweden Rock Festival 2023

Den 7e juli är det åter dags för Skandinaviens största hårdrocksfestival. Sweden Rock är årets höjdpunkt för alla hårdrockare som gillar livemusik. Även i år finns vi på emusic på plats med mängder av musikprodukter samt tävlingar och evenemang!

Live 6 dagar sedan
Guide: Välj rätt frekvenser till ditt trådlösa system

Att använda ett trådlöst ljudsystem är det många som drömmer om. Att slippa den där långa kabeln till mikrofonen eller instrumentet. Det är en lyx att få medhörning direkt i örat istället från en scenmonitor. Ljudöverföringen i ett trådlöst system sker via analoga eller digitala frekvensband. Men vilket frekvensband ska man välja och kan dessa frekvenser krocka med exempelvis en mobiltelefon? Vi reder ut begreppen.

Live 397 dagar sedan
Slipp väderrelaterade träproblem med en gitarr i kolfiber

Hur kan man slippa gitarrproblem kopplade till årstider, luftfuktighet och temperaturskillnader? Trä är ett levande material som rör på sig med årstiderna vilket kan leda till torrsprickor, sjunket lock, vassa bandkanter och skev hals. Många försöker lösa dessa problem med luftfuktare men det ger inte ett hundraprocentigt skydd. En spännande lösning som tillkommit på senare tid är att köpa en gitarr som helt enkelt inte är gjord av trä.

Gitarr-Bas 658 dagar sedan
Spela in dina trummor med småmembrans kondensatormikrofoner

Det finns flera anledningar till varför det är vanligt att använda dynamiska mikrofoner till närmickning av trummor. De är stryktåliga, klarar högt ljudtryck och är i allmänhet billigare än kondensatormikrofoner, vilket är nog så viktigt om man ska micka upp varje trumma med en enskild mikrofon. Men för dig som sätter resultatet och ljudkvaliteten i första rummet finns det all anledning att tänka om.

Mikrofoner 739 dagar sedan

Behöver du hjälp med köpet?

08-400 23 600

mån-fre 11:00-16:00