Välj rätt pelarhögtalare från Bose till dina live-spelningar
30 dagars öppet köp
Fri frakt över 1000 kr
Dela upp din betalning
Över 40 000 artiklar

Just nu pågår VÅR-REA

detail picure
Live 1168 dagar sedan

Välj rätt pelarhögtalare från Bose till dina live-spelningar

emusic.se

Ni som spelar live har alla varit där någon gång. ”Synd att inte sången hördes”. ”Ni var jättebra men keyboarden var alldeles för svag” etc. Vi vill ha ett system som är lätt att använda, som är enkel att frakta till och från spelningar och som är snabb att rigga upp och ner. Givetvis ska systemet låta bra – lika bra för alla i publiken. L1 PRO-serien är den senaste versionen av bärbara högtalare av Line Array typ från Bose och i denna artikel guidar vi dig till rätt system.

L1 PRO-serien är tänkt för dig som är ute efter bra ljud med bra spridning, vill slippa tunga otympliga högtalarsystem, är lätt att använda och där riggandet går snabbt. L1 PRO-serien har en otrolig prestanda i förhållande till sin storlek och vikt. Här finns allt vi behöver för att streama via Bluetooth och ansluta mikrofon och/eller instrument. Allt kontrolleras via den integrerade och mycket intuitiva mixerdelen. Som en extra möjlighet finns även appen L1 MIX som tillhandahåller samtliga funktioner samt tillgång till stora delar av Tonematch-biblioteket för kanal 1&2. Appen finns för både iOS och Android. L1 PRO-serien finns i tre storlekar; L1 PRO8, L1 PRO16 samt L1 PRO32. Det går även att använda flera högtalare för ett större system med ännu bättre spridning.


Innan vi kan välja rätt system måste vi ställa oss några frågor


1. Vad är viktigast för mig när jag spelar?

2. Hur stora lokaler spelar jag i?

3. Hur många personer i genomsnitt spelar jag för?

4. Vilka är mina ljudpreferenser och krav?

5. Hur lång tid spenderar jag på att bära in/ut min anläggning?

6. Har jag flera riggar/olika storlek på PA system?

7. Hur ofta använder jag det mindre respektive det större systemet?


Rätt system för rätt spelning


Spelning: Hemmafesten.
Lokalstorlek: 20 - 30 m2
Antal besökare: 20 st

Bose-system: 1 st Bose L1 Pro8 eller 1 st L1 Pro16

Kommentar: Klassisk pre Covid-19 hemmafest (hoppas vi snart kan njuta av det igen). Spela hög musik, dansa, sjung karaoke etc. Här fungerar både L1 Pro8 och Pro16 strålande och till detta evenemang kanske det är plånboken som får välja. 

--------------------------------------------------------

Spelning: Keyboardist på restaurang med matgäster.
Lokalstorlek: 40 m2
Antal besökare: 30 st

Bose-system: 1 st Bose L1 Pro8

Kommentar: I denna situation räcker det med det lilla systemet Bose L1 Pro8. Vi vill inte överrösta gästerna, men behöver bra spridning så alla gäster hör musiken lika bra och högt. Vi prioriterar att det går snabbt att rigga upp och ned systemet samt att det är lätt att frakta.

--------------------------------------------------------

Spelning: Singer/songwriter. Spelning på krog. Gitarr och sång.
Lokalstorlek: 50 m2
Antal besökare: 50 st och uppåt

Bose-system: 1 st Bose L1 Pro16

Kommentar: Här föredrar vi L1 Pro16 istället för Pro8 på gund av att högtalaren har fler interna högtalare och därmed ger ett klarare sound med mer spridning. Just det klara ljudet är väldig viktigt vid sång och akustisk gitarr. 

--------------------------------------------------------

Spelning: Presentation med tal.
Lokalstorlek: 80 - 100 m2
Antal besökare: 80 - 100 st

Bose-system:  1 st Bose L1 Pro16 eller 1 st L1 Pro32

Kommentar:  Vid en presentation är talets klarhet och spridning till hela lokalen A och O. Här väljer vi framför allt L1 Pro32 utan bas, men om vi till exempel även ska spela upp bakgrundsmusik så kan L1 Pro16 med dess subbas vara trevlig.

--------------------------------------------------------

Spelning:  DJ på företagsevent.
Lokalstorlek: 80 m2
Antal besökare: 80 st

Bose-system:  1 st Bose L1 Pro32 plus Sub1

Kommentar:  Eftersom en DJ ska spela så vill vi ha ett system med extra tryck i basen. Lokalen är dock inte så stor så vi föredrar den lilla bashögtalaren Sub1. Känner vi att subbasen inte räcker till väljer vi antingen L1 Pro32 Sub2 eller att komplettera med ytterligare en Sub1.

--------------------------------------------------------

Spelning: Konsert med band.
Lokalstorlek: Utomhus eller större lokal
Antal besökare: 200 st och uppåt

Bose-system: 2 st Bose L1 Pro32 plus Sub2

Kommentar: Här har vi ett band som ska spela konsert i större lokal eller utomhus där sättningen är t.ex. sång, elgitarr, elbas, keyboard och trummor. Vi behöver här Boses mest exklusiva och kraftfulla system och dessutom två uppsättningar för placering på vardera sida av scenen, för full stereo och rejält med subbas. Till denna typ av konsert behöver vi komplettera med ett större mixerbord som klarar av att hantera fler in- och utgångar samt eventuella monitorhögtalare på scenen.Relaterade produkter

Populära artiklar

Ett piano för alla? - Casios nya Celviano serie

Denna artikel är för dig som är intresserad av eller är ute efter ett piano för hemmet, skolan eller replokalen.

Instrument 55 dagar sedan
Guide: Välj rätt frekvenser till ditt trådlösa system

Att använda ett trådlöst ljudsystem är det många som drömmer om. Att slippa den där långa kabeln till mikrofonen eller instrumentet. Det är en lyx att få medhörning direkt i örat istället från en scenmonitor. Ljudöverföringen i ett trådlöst system sker via analoga eller digitala frekvensband. Men vilket frekvensband ska man välja och kan dessa frekvenser krocka med exempelvis en mobiltelefon? Vi reder ut begreppen.

Live 238 dagar sedan
Slipp väderrelaterade träproblem med en gitarr i kolfiber

Hur kan man slippa gitarrproblem kopplade till årstider, luftfuktighet och temperaturskillnader? Trä är ett levande material som rör på sig med årstiderna vilket kan leda till torrsprickor, sjunket lock, vassa bandkanter och skev hals. Många försöker lösa dessa problem med luftfuktare men det ger inte ett hundraprocentigt skydd. En spännande lösning som tillkommit på senare tid är att köpa en gitarr som helt enkelt inte är gjord av trä.

Gitarr-Bas 986 dagar sedan
Spela in dina trummor med småmembrans kondensatormikrofoner

Det finns flera anledningar till varför det är vanligt att använda dynamiska mikrofoner till närmickning av trummor. De är stryktåliga, klarar högt ljudtryck och är i allmänhet billigare än kondensatormikrofoner, vilket är nog så viktigt om man ska micka upp varje trumma med en enskild mikrofon. Men för dig som sätter resultatet och ljudkvaliteten i första rummet finns det all anledning att tänka om.

Mikrofoner 1067 dagar sedan

Behöver du hjälp med köpet?

08-400 23 600

mån-fre 11:00-16:00