Möt Addictive Drums 2
30 dagars öppet köp
Fri frakt över 1000 kr
Dela upp din betalning
Över 40 000 artiklar

Just nu pågår VÅR-REA

detail picure
Downloads 1696 dagar sedan

Möt Addictive Drums 2

emusic.se

Svensktillverkade Addictive Drums 2 (AD2) är ett av världens främsta mjukvaruinstrument för emulering av trumset. Det har vunnit otaliga priser och används regelbundet av flertalet av de mest framgångsrika musikskaparna såsom Max Martin, Ryan Tedder med flera.

Vad är Addictive Drums 2?

Addictive Drums 2 är ett helt komplett mjukvaruinstrument för trummor som förenar de tre huvudverktygen du behöver för att skapa ett toppklassigt trumspår: trumsetet, trummisen och mixningsstudion.

Det är smart designat så att noviser busenkelt, genom presets och det innovativa Explore-läget, kan nyttja de kraftfulla funktionerna utan att nödvändigtvis behöva veta vad som sker under motorhuven. Samtidigt ges finsmakaren en enorm arsenal funktioner som erbjuder detaljerad finjustering av allt från övertonsspektrat hos en kick till hur mycket virvelns sejarmatta naturtroget ”buzzar” i respons till kick och pukor.Trumseten utgörs av tusentals samplingar av noggrant utvalda kit inspelade i legendariska studios såsom Sound City Studios och United Recording. Varje trumma, eller ”KitPiece”, är inspelad i hela sitt dynamiska omfång med ett flertal round-robin-samplingar för variation. Alla KitPieces (utom cymbaler) är dessutom individuellt inspelade med närmick, överhäng och rumsmick vilket ger dig samma kontroll som om du själv spelat in. Trumset och KitPieces säljs som ADpaks och KitPiece Paks. ADpaks innehåller ett helt kit medan de mindre KitPiece Pak:en innehåller en KitPiece. Du kan naturligtvis kombinera KitPieces ur olika ADpaks hur du vill för att skapa ett helt unikt sound.

Trummisen består av tusentals MIDI-beats och -fills inspelade på e-drum kit av för genren utvalda trummisar. Detta ger levande trumspår med små musikaliska variationer i timing och dynamik som är extremt svåra att programmera manuellt. Du kan använda den innovativa ”Grid Search” funktionen för att snabbt filtrera fram ett urval av beats lämpliga för det du jobbar på just nu. MIDI till AD2 säljs som MIDIpaks och kommer i ett flertal genrer och stilar.

Att mixa livetrummor är en svår konst som utöver bred kunskap och erfarenhet kräver rätt verktyg. AD2 ger dig allt detta i form av internationellt hyllade inbyggda effekter och förprogrammerade presets som på nolltid ger dig samma ljud som används av världens bästa producenter. Effekterna, som inkluderar kanalspecifika EQ, kompressor och transient shaper med mera, är skräddarsydda för trumljud och kan modifiera ditt sound närmast ändlöst.

 • slide 1

  Addictive Drums 2 är ett helt komplett mjukvaruinstrument för trummor som förenar de tre huvudverktygen du behöver för att skapa ett toppklassigt trumspår: trumsetet, trummisen och mixningsstudion.

 • slide 2

  Det är smart designat så att noviser busenkelt, genom presets och det innovativa Explore-läget, kan nyttja de kraftfulla funktionerna utan att nödvändigtvis behöva veta vad som sker under motorhuven.

 • slide 3

  Det är enkelt att fylla på mer mer ljud och komp. Trumset och KitPieces säljs som ADpaks och KitPiece Paks. ADpaks innehåller ett helt kit medan de mindre KitPiece Pak:en innehåller en KitPiece.


Producenten Starcadian om AD2

Starcadian är en erkänd amerikansk producent och filmskapare. Han har under de senaste åren sett stor framgång och bland annat uppmärksammats på SXSW som är en stor musikfestival i USA.

Hur kommer det sig att du började använda AD2 samt hur hittade du den?

Jag var på jakt efter dom perfekta Phil Collins fillen och ingenting jag hittade kom i närheten av attacken och humanizeringen jag hörde när jag lyssnade på Addictive Drums 2 demon. Det var kärlek vid första ögonkastet!

Vad använder du AD2 till nu för tiden?

I stort sett alla mina trummor har lager av AD2 över dom, eller består helt och hållet av pluginen. Jag brukar använda en instans för hi hats, en instans för virvel och en för bastrumma/pukor. Den senaste tiden så har jag bakat in ljuden samt dragit dom genom XO (en annan XLN Audio produkt för trumproduktion) bara för att hitta inspiration. Sedan tar jag MIDI mönstret från XO och stoppar in det i AD2 igen. Det öppnar direkt upp för rytmiska idéer!

Vad skulle du säga är dom största fördelarna AD2 som rytmiskt verktyg ger dig jämfört med traditionell sampling eller trumminspelning?

Humaniseringen av tillslag är overkligt bra, jag behöver aldrig oroa mig över att något inte ska låta levande. Jag bara spelar det genom Addictive Drums 2 och lägger till lite vintage effekter med RC-20 Retro Color och efter det är det omöjligt att höra skillnad på om mitt beat är samplat från en gammal funk låt. Sammanfattningsvis, jag har full kontroll över rytmik, tillslag och intensitet i trummorna.

Har du någon favorit funktion i pluginen, om så är fallet: vilken är det?

Jag behöver sällan lägga till reverb (eko) i min effekt kedja, det inbyggda reverbet i effekten mixas perfekt med mitt arbetsflöde och det ger en tydlig kontroll över soundet samt använder väldigt lite av min CPU.

Har du något särskilt tips eller någon “hemlig sås” du skulle vilja dela med dig av till andra AD2 användare?

Att mixa, matcha samt experimentera med MIDIPaks kan ge några väldigt oförutsägabara resultat vilket ibland leder till nya och spännande “sound”. Att använda Funk MIDIpakets MIDI mönster i kombination med Reel Machines ADpaket får det att svänga direkt!

Här är ett exempel där ni kan höra Addictive Drums 2 in action:Fem anledningar att investera i AD2:

 • Få tillgång till samma prisbelönta trumljud som proffsen använder.
 • Spara den stora summa tid och pengar som krävs för att själv spela in trummor i jämförbar kvalitet.
 • Med den senaste versionen av det populära Duet-gränssnittet kan du nu välja
 • Inspireras och lär av de tusentals inkluderade presets:en för att bygga ditt unika sound.
 • Expandera ditt AD2-bibliotek med fler ADpaks, MIDIpaks och Kitpiece Paks för en slutligt komplett trumstudio.

Relaterade produkter

Populära artiklar

Ett piano för alla? - Casios nya Celviano serie

Denna artikel är för dig som är intresserad av eller är ute efter ett piano för hemmet, skolan eller replokalen.

Instrument 5 dagar sedan
Guide: Välj rätt frekvenser till ditt trådlösa system

Att använda ett trådlöst ljudsystem är det många som drömmer om. Att slippa den där långa kabeln till mikrofonen eller instrumentet. Det är en lyx att få medhörning direkt i örat istället från en scenmonitor. Ljudöverföringen i ett trådlöst system sker via analoga eller digitala frekvensband. Men vilket frekvensband ska man välja och kan dessa frekvenser krocka med exempelvis en mobiltelefon? Vi reder ut begreppen.

Live 188 dagar sedan
Slipp väderrelaterade träproblem med en gitarr i kolfiber

Hur kan man slippa gitarrproblem kopplade till årstider, luftfuktighet och temperaturskillnader? Trä är ett levande material som rör på sig med årstiderna vilket kan leda till torrsprickor, sjunket lock, vassa bandkanter och skev hals. Många försöker lösa dessa problem med luftfuktare men det ger inte ett hundraprocentigt skydd. En spännande lösning som tillkommit på senare tid är att köpa en gitarr som helt enkelt inte är gjord av trä.

Gitarr-Bas 936 dagar sedan
Spela in dina trummor med småmembrans kondensatormikrofoner

Det finns flera anledningar till varför det är vanligt att använda dynamiska mikrofoner till närmickning av trummor. De är stryktåliga, klarar högt ljudtryck och är i allmänhet billigare än kondensatormikrofoner, vilket är nog så viktigt om man ska micka upp varje trumma med en enskild mikrofon. Men för dig som sätter resultatet och ljudkvaliteten i första rummet finns det all anledning att tänka om.

Mikrofoner 1017 dagar sedan

Behöver du hjälp med köpet?

08-400 23 600

mån-fre 11:00-16:00