Möt Addictive Drums 2
Loading...
0
30 dagars öppet köp
Fri frakt över 500 kr
Räntefri avbetalning
Över 40 000 artiklar
detail picure
Downloads 645 dagar sedan

Möt Addictive Drums 2

emusic.se

Svensktillverkade Addictive Drums 2 (AD2) är ett av världens främsta mjukvaruinstrument för emulering av trumset. Det har vunnit otaliga priser och används regelbundet av flertalet av de mest framgångsrika musikskaparna såsom Max Martin, Ryan Tedder med flera.

Vad är Addictive Drums 2?

Addictive Drums 2 är ett helt komplett mjukvaruinstrument för trummor som förenar de tre huvudverktygen du behöver för att skapa ett toppklassigt trumspår: trumsetet, trummisen och mixningsstudion.

Det är smart designat så att noviser busenkelt, genom presets och det innovativa Explore-läget, kan nyttja de kraftfulla funktionerna utan att nödvändigtvis behöva veta vad som sker under motorhuven. Samtidigt ges finsmakaren en enorm arsenal funktioner som erbjuder detaljerad finjustering av allt från övertonsspektrat hos en kick till hur mycket virvelns sejarmatta naturtroget ”buzzar” i respons till kick och pukor.Trumseten utgörs av tusentals samplingar av noggrant utvalda kit inspelade i legendariska studios såsom Sound City Studios och United Recording. Varje trumma, eller ”KitPiece”, är inspelad i hela sitt dynamiska omfång med ett flertal round-robin-samplingar för variation. Alla KitPieces (utom cymbaler) är dessutom individuellt inspelade med närmick, överhäng och rumsmick vilket ger dig samma kontroll som om du själv spelat in. Trumset och KitPieces säljs som ADpaks och KitPiece Paks. ADpaks innehåller ett helt kit medan de mindre KitPiece Pak:en innehåller en KitPiece. Du kan naturligtvis kombinera KitPieces ur olika ADpaks hur du vill för att skapa ett helt unikt sound.

Trummisen består av tusentals MIDI-beats och -fills inspelade på e-drum kit av för genren utvalda trummisar. Detta ger levande trumspår med små musikaliska variationer i timing och dynamik som är extremt svåra att programmera manuellt. Du kan använda den innovativa ”Grid Search” funktionen för att snabbt filtrera fram ett urval av beats lämpliga för det du jobbar på just nu. MIDI till AD2 säljs som MIDIpaks och kommer i ett flertal genrer och stilar.

Att mixa livetrummor är en svår konst som utöver bred kunskap och erfarenhet kräver rätt verktyg. AD2 ger dig allt detta i form av internationellt hyllade inbyggda effekter och förprogrammerade presets som på nolltid ger dig samma ljud som används av världens bästa producenter. Effekterna, som inkluderar kanalspecifika EQ, kompressor och transient shaper med mera, är skräddarsydda för trumljud och kan modifiera ditt sound närmast ändlöst.

 • slide 1

  Addictive Drums 2 är ett helt komplett mjukvaruinstrument för trummor som förenar de tre huvudverktygen du behöver för att skapa ett toppklassigt trumspår: trumsetet, trummisen och mixningsstudion.

 • slide 2

  Det är smart designat så att noviser busenkelt, genom presets och det innovativa Explore-läget, kan nyttja de kraftfulla funktionerna utan att nödvändigtvis behöva veta vad som sker under motorhuven.

 • slide 3

  Det är enkelt att fylla på mer mer ljud och komp. Trumset och KitPieces säljs som ADpaks och KitPiece Paks. ADpaks innehåller ett helt kit medan de mindre KitPiece Pak:en innehåller en KitPiece.


Producenten Starcadian om AD2

Starcadian är en erkänd amerikansk producent och filmskapare. Han har under de senaste åren sett stor framgång och bland annat uppmärksammats på SXSW som är en stor musikfestival i USA.

Hur kommer det sig att du började använda AD2 samt hur hittade du den?

Jag var på jakt efter dom perfekta Phil Collins fillen och ingenting jag hittade kom i närheten av attacken och humanizeringen jag hörde när jag lyssnade på Addictive Drums 2 demon. Det var kärlek vid första ögonkastet!

Vad använder du AD2 till nu för tiden?

I stort sett alla mina trummor har lager av AD2 över dom, eller består helt och hållet av pluginen. Jag brukar använda en instans för hi hats, en instans för virvel och en för bastrumma/pukor. Den senaste tiden så har jag bakat in ljuden samt dragit dom genom XO (en annan XLN Audio produkt för trumproduktion) bara för att hitta inspiration. Sedan tar jag MIDI mönstret från XO och stoppar in det i AD2 igen. Det öppnar direkt upp för rytmiska idéer!

Vad skulle du säga är dom största fördelarna AD2 som rytmiskt verktyg ger dig jämfört med traditionell sampling eller trumminspelning?

Humaniseringen av tillslag är overkligt bra, jag behöver aldrig oroa mig över att något inte ska låta levande. Jag bara spelar det genom Addictive Drums 2 och lägger till lite vintage effekter med RC-20 Retro Color och efter det är det omöjligt att höra skillnad på om mitt beat är samplat från en gammal funk låt. Sammanfattningsvis, jag har full kontroll över rytmik, tillslag och intensitet i trummorna.

Har du någon favorit funktion i pluginen, om så är fallet: vilken är det?

Jag behöver sällan lägga till reverb (eko) i min effekt kedja, det inbyggda reverbet i effekten mixas perfekt med mitt arbetsflöde och det ger en tydlig kontroll över soundet samt använder väldigt lite av min CPU.

Har du något särskilt tips eller någon “hemlig sås” du skulle vilja dela med dig av till andra AD2 användare?

Att mixa, matcha samt experimentera med MIDIPaks kan ge några väldigt oförutsägabara resultat vilket ibland leder till nya och spännande “sound”. Att använda Funk MIDIpakets MIDI mönster i kombination med Reel Machines ADpaket får det att svänga direkt!

Här är ett exempel där ni kan höra Addictive Drums 2 in action:Fem anledningar att investera i AD2:

 • Få tillgång till samma prisbelönta trumljud som proffsen använder.
 • Spara den stora summa tid och pengar som krävs för att själv spela in trummor i jämförbar kvalitet.
 • Med den senaste versionen av det populära Duet-gränssnittet kan du nu välja
 • Inspireras och lär av de tusentals inkluderade presets:en för att bygga ditt unika sound.
 • Expandera ditt AD2-bibliotek med fler ADpaks, MIDIpaks och Kitpiece Paks för en slutligt komplett trumstudio.

Relaterade produkter

Populära artiklar

Mitt val: Syntar och trummaskiner för Techno och House

”Mitt val” är en serie av emusic magazine-artiklar där vi vill guide er till bra instrumentval för olika musikgenrer. Vi som jobbar på emusic.se är alla musiker med lång erfarenhet av instrument och produktion inom olika musikstilar.

Instrument 2 dagar sedan
Välj rätt pelarhögtalare från Bose till dina live-spelningar

Ni som spelar live har alla varit där någon gång. ”Synd att inte sången hördes”. ”Ni var jättebra men keyboarden var alldeles för svag” etc. Vi vill ha ett system som är lätt att använda, som är enkel att frakta till och från spelningar och som är snabb att rigga upp och ner. Givetvis ska systemet låta bra – lika bra för alla i publiken. L1 PRO-serien är den senaste versionen av bärbara högtalare av Line Array typ från Bose och i denna artikel guidar vi dig till rätt system.

Live 67 dagar sedan
Apple macOS Big Sur: Läs detta innan du uppgraderar

I november 2020 lanserades macOS 11 Big Sur samt nyheten att Apple släpper datorer med sina egna M1-processorer. Det är lätt att bli frestad att uppgradera sitt befintliga operativsystem, eller köpa ny Mac-dator, för att ta del av alla nya spännande funktioner och grafiska förändringar i Big Sur.

Downloads 150 dagar sedan
Köpguide: Keyboards för nybörjare

En av de absolut vanligaste frågorna vi får på kundtjänst är från föräldrar som undrar vilket keyboard de ska köpa till sina barn som vill lära sig spela piano. Då ett digitalpiano kan vara en större investering så är ett keyboard ett billigare instrument som även är ett musikaliskt, roligt och smidigt sätt att lära sig spela på.

Instrument 153 dagar sedan

Behöver du hjälp med köpet?

08-400 23 600

mån-fre 11:00-16:00