Mikrofoner från Sennheiser för sång och tal - Vilken ska man välja?
30 dagars öppet köp
Fri frakt över 1000 kr
Dela upp din betalning
Över 40 000 artiklar
På Torsdag 28/09 har vi stängt för inventering fram till 14:00
detail picure
Studio 745 dagar sedan

Mikrofoner från Sennheiser för sång och tal - Vilken ska man välja?

emusic.se

Är du ute efter en bra sångmikrofon men är osäker på vilken modell du ska välja? Du är nog inte ensam om att ställt dig den frågan. På emusic.se finns mängder med sångmikrofoner i olika prisklasser och utföranden, och det är inte alltid lätt att veta vilken modell man ska välja.

Vi har denna gång valt att begränsat oss till trådade sångmikrofoner och till Sennheisers Evolution-serie. Närmare bestämt Sennheiser Evolution 800 och 900-serie. Användningsområdet för dessa modeller är anpassat för sång och tal, men då det (som vi alla vet) inte existerar några regler inom musiken går det naturligtvis bra att använda dessa mikrofoner till andra applikationer också.


Håll koll på terminologin


Njure eller supernjure?
Mikrofoner är känsliga för ljud från olika riktningar. Hur mikrofonen tar upp ljudet kallas upptagningskaraktäristik. När det handlar om sångmikrofoner tar dessa mikrofoner upp ljudet framifrån. Denna upptagning kallas "njure" (kardiod) och gör att personen som sjunger får in så lite oönskat ljud som möjligt från sidorna, och dessutom undviker rundgång. Med "supernjure" är upptagningen än mer riktad än njure.

Dynamisk eller kondensator?
Det finns olika mikrofontyper, men bland sångmikrofoner är det vanligast med antingen typerna "dynamisk" eller "kondensator". En kondensatormikrofon är känsligare, och ofta dyrare än en dynamisk mikrofon. Men resultatet kan bli mer detaljerat.800 Serien – Sennheiserkvalite till överkomligt pris


E835 Dynamisk mikrofon, njure

Sennheiser E835 har ljudkvalite och prestanda till ett mycket överkomligt pris. E835 levererar en neutral klang och är främst avsedd för hemmabruk och semi-professionella live och studio applikationer. E835 finns även med tyst mute-knapp (E835-S).

E845 Dynamisk mikrofon, supernjure

Sennhesier E845 har är perfekt för att motverka rundgång. Den har en neutral klang och samma fina ljudkvalitér som E835. Upptagningskaraktäristiken "supernjure" är en kraftigare riktad upptagning och tar in mindre oönskade ljud från sidorna. E845 finns även med tyst mute-knapp (E845-S).

E865 Kondensatormikrofon, supernjure

E865 är en mycket robust mikrofon för liveframträdanden. Mikrofonen är extremt känslig för de allra minsta nyanserna. E865 fungerar även perfekt för tal och presentationer och finns även med tyst mute-knapp (E865-S).


900 Serien – Absolut högsta hantverk och perfektion.


E935 Professionell dynamisk mikrofon, njure

En mikrofon av absolut högsta standard som levererar ett naturligt och detaljrikt ljud med en välbalanserad frekvensomfång.

E945 Professionell dynamisk mikrofon, supernjure

E945 har samma fina ljudkvalitér som E935 men med en smalare upptagning. E945 har ett otroligt varmt och närvarande ljud som passar för båda tal och sång.

E965 Professionell kondensatormikrofon, njure och supernjure (valbar)

High-End-mikrofon, byggd för att göra ett djupt avtryck. E965 har en extremt detaljerad och artikulerad ljudbild. Här finns även Low-cut filter och switch för känslighet.

Alla mikrofoner som som presenterats här är tillverkade i Tyskland. De är robusta konstruktioner i metall som tål tuffa tag med lågt hanteringsljud. Mikrofonens kapsel är monterad i en stötabsorberande upphängning (E935, E945, E965) Mikrofonernas höga kvalité i kombination med låga brusvärden är något vi känner igen från Sennheiser sedan lång tid tillbaka.


Alla mikrofoner levereras med robust mikrofonhållare (MZQ 800) som fästes på valfritt mikrofonstativ. Denna hållare passar alla mikrofoner i Sennheisers Evolution-serie. Förvarings påse i nylon ingår också.

Dessa mikrofoner finns även som trådlösa system i olika varianter. Vi på emusic.se har varit auktoriserad återförsäljare för Sennheiser sedan 2004, så tveka inte att kontakta oss om du behöver mer hjälp.

Populära artiklar

Guide: Välj rätt frekvenser till ditt trådlösa system

Att använda ett trådlöst ljudsystem är det många som drömmer om. Att slippa den där långa kabeln till mikrofonen eller instrumentet. Det är en lyx att få medhörning direkt i örat istället från en scenmonitor. Ljudöverföringen i ett trådlöst system sker via analoga eller digitala frekvensband. Men vilket frekvensband ska man välja och kan dessa frekvenser krocka med exempelvis en mobiltelefon? Vi reder ut begreppen.

Live 518 dagar sedan
Mikrofoner från Sennheiser för sång och tal - Vilken ska man välja?

Är du ute efter en bra sångmikrofon men är osäker på vilken modell du ska välja? Du är nog inte ensam om att ställt dig den frågan. På emusic.se finns mängder med sångmikrofoner i olika prisklasser och utföranden, och det är inte alltid lätt att veta vilken modell man ska välja.

Studio 745 dagar sedan
Slipp väderrelaterade träproblem med en gitarr i kolfiber

Hur kan man slippa gitarrproblem kopplade till årstider, luftfuktighet och temperaturskillnader? Trä är ett levande material som rör på sig med årstiderna vilket kan leda till torrsprickor, sjunket lock, vassa bandkanter och skev hals. Många försöker lösa dessa problem med luftfuktare men det ger inte ett hundraprocentigt skydd. En spännande lösning som tillkommit på senare tid är att köpa en gitarr som helt enkelt inte är gjord av trä.

Gitarr-Bas 779 dagar sedan
Spela in dina trummor med småmembrans kondensatormikrofoner

Det finns flera anledningar till varför det är vanligt att använda dynamiska mikrofoner till närmickning av trummor. De är stryktåliga, klarar högt ljudtryck och är i allmänhet billigare än kondensatormikrofoner, vilket är nog så viktigt om man ska micka upp varje trumma med en enskild mikrofon. Men för dig som sätter resultatet och ljudkvaliteten i första rummet finns det all anledning att tänka om.

Mikrofoner 860 dagar sedan

Behöver du hjälp med köpet?

08-400 23 600

mån-fre 11:00-16:00