Mikrofoner från Sennheiser för sång och tal - Vilken ska man välja?
Loading...
0
30 dagars öppet köp
Fri frakt över 500 kr
Räntefri avbetalning
Över 40 000 artiklar
detail picure
Studio 583 dagar sedan

Mikrofoner från Sennheiser för sång och tal - Vilken ska man välja?

emusic.se

Är du ute efter en bra sångmikrofon men är osäker på vilken modell du ska välja? Du är nog inte ensam om att ställt dig den frågan. På emusic.se finns mängder med sångmikrofoner i olika prisklasser och utföranden, och det är inte alltid lätt att veta vilken modell man ska välja.

Vi har denna gång valt att begränsat oss till trådade sångmikrofoner och till Sennheisers Evolution-serie. Närmare bestämt Sennheiser Evolution 800 och 900-serie. Användningsområdet för dessa modeller är anpassat för sång och tal, men då det (som vi alla vet) inte existerar några regler inom musiken går det naturligtvis bra att använda dessa mikrofoner till andra applikationer också.


Håll koll på terminologin


Njure eller supernjure?
Mikrofoner är känsliga för ljud från olika riktningar. Hur mikrofonen tar upp ljudet kallas upptagningskaraktäristik. När det handlar om sångmikrofoner tar dessa mikrofoner upp ljudet framifrån. Denna upptagning kallas "njure" (kardiod) och gör att personen som sjunger får in så lite oönskat ljud som möjligt från sidorna, och dessutom undviker rundgång. Med "supernjure" är upptagningen än mer riktad än njure.

Dynamisk eller kondensator?
Det finns olika mikrofontyper, men bland sångmikrofoner är det vanligast med antingen typerna "dynamisk" eller "kondensator". En kondensatormikrofon är känsligare, och ofta dyrare än en dynamisk mikrofon. Men resultatet kan bli mer detaljerat.800 Serien – Sennheiserkvalite till överkomligt pris


E835 Dynamisk mikrofon, njure

Sennheiser E835 har ljudkvalite och prestanda till ett mycket överkomligt pris. E835 levererar en neutral klang och är främst avsedd för hemmabruk och semi-professionella live och studio applikationer. E835 finns även med tyst mute-knapp (E835-S).

E845 Dynamisk mikrofon, supernjure

Sennhesier E845 har är perfekt för att motverka rundgång. Den har en neutral klang och samma fina ljudkvalitér som E835. Upptagningskaraktäristiken "supernjure" är en kraftigare riktad upptagning och tar in mindre oönskade ljud från sidorna. E845 finns även med tyst mute-knapp (E845-S).

E865 Kondensatormikrofon, supernjure

E865 är en mycket robust mikrofon för liveframträdanden. Mikrofonen är extremt känslig för de allra minsta nyanserna. E865 fungerar även perfekt för tal och presentationer och finns även med tyst mute-knapp (E865-S).


900 Serien – Absolut högsta hantverk och perfektion.


E935 Professionell dynamisk mikrofon, njure

En mikrofon av absolut högsta standard som levererar ett naturligt och detaljrikt ljud med en välbalanserad frekvensomfång.

E945 Professionell dynamisk mikrofon, supernjure

E945 har samma fina ljudkvalitér som E935 men med en smalare upptagning. E945 har ett otroligt varmt och närvarande ljud som passar för båda tal och sång.

E965 Professionell kondensatormikrofon, njure och supernjure (valbar)

High-End-mikrofon, byggd för att göra ett djupt avtryck. E965 har en extremt detaljerad och artikulerad ljudbild. Här finns även Low-cut filter och switch för känslighet.

Alla mikrofoner som som presenterats här är tillverkade i Tyskland. De är robusta konstruktioner i metall som tål tuffa tag med lågt hanteringsljud. Mikrofonens kapsel är monterad i en stötabsorberande upphängning (E935, E945, E965) Mikrofonernas höga kvalité i kombination med låga brusvärden är något vi känner igen från Sennheiser sedan lång tid tillbaka.


Alla mikrofoner levereras med robust mikrofonhållare (MZQ 800) som fästes på valfritt mikrofonstativ. Denna hållare passar alla mikrofoner i Sennheisers Evolution-serie. Förvarings påse i nylon ingår också.

Dessa mikrofoner finns även som trådlösa system i olika varianter. Vi på emusic.se har varit auktoriserad återförsäljare för Sennheiser sedan 2004, så tveka inte att kontakta oss om du behöver mer hjälp.

Populära artiklar

Neural DSP Quad Cortex - Den mest kraftfulla golvmodelleraren på planeten

emusic.se är exklusiv svensk återförsäljare av marknadens hetaste gitarrprocessor - Neural DSP Quad Cortex. Den 27:e oktober släpper vi förbokning inför lanseringen den 27:e November.

Gitarr-Bas 4 dagar sedan
Möt Addictive Keys

Kritikerrosade Addictive Keys från svenska XLN Audio är ett kraftfullt och kreativt mjukvaruinstrument för piano- och keyboardljud. Oavsett om du ska producera en ballad åt Rihanna (Rihanna - Stay) eller en reklamfilm för Apples senaste telefon (iPhone X event) kan du räkna med att Addictive Keys levererar.

Studio 164 dagar sedan
Köptips: Hitta rätt hörlurar från Sennheiser

1968 släppte Sennheiser HD414, världens första öppna hörlur. Med mer än 10 miljoner sålda exemplar förblir denna hörlur den bäst säljande hörluren genom alla tider. 75 års erfarenheter finns i kunskapsbanken.

Studio 268 dagar sedan
Möt Addictive Drums 2

Svensktillverkade Addictive Drums 2 (AD2) är ett av världens främsta mjukvaruinstrument för emulering av trumset. Det har vunnit otaliga priser och används regelbundet av flertalet av de mest framgångsrika musikskaparna såsom Max Martin, Ryan Tedder med flera.

Downloads 470 dagar sedan

Behöver du hjälp med köpet?

08-400 23 600

mån-fre 11:00-16:00