Möt Addictive Keys
Loading...
0
30 dagars öppet köp
Fri frakt över 500 kr
Räntefri avbetalning
Över 40 000 artiklar

Just nu pågår SOMMAR-REA

detail picure
Studio 400 dagar sedan

Möt Addictive Keys

emusic.se

Kritikerrosade Addictive Keys från svenska XLN Audio är ett kraftfullt och kreativt mjukvaruinstrument för piano- och keyboardljud. Oavsett om du ska producera en ballad åt Rihanna (Rihanna - Stay) eller en reklamfilm för Apples senaste telefon (iPhone X event) kan du räkna med att Addictive Keys levererar.

Addictive Keys är en komplett virtuell keyboardstudio som ger dig ett närmast oändligt antal möjliga keyboardljud; från soundet av mormors rostiga upright-piano till ABBA-esquea 80-tals klanger eller en krispig konsertflygel. Varje AK-instrument är inspelat med flera uppsättningar mikrofoner och du kan själv välja och mixa dessa s.k. mikrofonperspektiv för full kontroll över ljudet. Vill du ha ett större sound, varför inte använda rumsmicken med “äkta” akustik från studion istället för ett digitalt pålagt reverb?

Du kan använda dig av upp till tre olika mikrofonperspektiv på tre kanaler. Dessutom kan flera effekter, som exempelvis EQ, kompressor, tremolo, chorus, reverb och delay, ställas in individuellt för varje kanal. Om du inte har tid, ork eller kunskapen för att fullt ut nyttja dessa kraftfulla verktyg medföljer ett brett bibliotek professionella presets som du antingen kan använda direkt ur boxen eller ha som utgångspunkt när du skruvar fram ditt sound.

 

Addictive Keys-familjen

Det finns i skrivande stund fyra instrument till Addictive Keys:

Studio Grand är en klassisk Steinway Model D-flygel. Det första valet för många konsertpianister. Studio Grand låter stort och klart och passar utmärkt för exempelvis lyxiga ballader, gospel eller jazz.

Modern Upright (Yamaha U3) är ett, i jämförelse med Studio Grand, mindre och intimare instrument av upright-typ. Modern Upright ger en varm karaktär till din musik och en känsla av att du nästan kan ta på strängarna när du lyssnar.

Mark One är ett Fender Rhodes Mark One elektriskt piano. Det kan ha ett klocklikt eller skitigt sound beroende på hur du ställer in det och användes intensivt under 60- och 70-talet. Mark One är inspelat genom en förstärkare uppmickad från tre positioner samt direkt line-signal och genom en analog chorus-effekt av typen Roland Dimension D.

Electric Grand är ett klassiskt Yamaha CP-80 elektriskt piano. Det fungerar ungefär som en flygel med elgitarr-pickupmikrofoner för ett säreget sound som var populärt på 70- och 80-talet. En kul detalj är att du kan välja att använda det akustiskt uppmickade strängljudet tillsammans med det klassiska förstärkarljudet vilket idag ger instrumentet nya möjligheter som inte nyttjades på samma vis under instrumentets glansdagar.Fem anledningar att investera i Addictive Keys:

1. Få tillgång till samma prisbelönta keyboardljud som proffsen använder.

2. Spara den stora summa tid och pengar som krävs för att själv spela in keyboards i jämförbar kvalitet.

3. Använd de olika mikrofonperspektiven för att mejsla fram ett autentiskt ljud, som om du spelat in själv.

4. Inspireras och lär av de hundratals inkluderade presets:en för att bygga ditt unika sound.

5. Få tillgång till den praktiska memo-funktionen för att snabbt kunna anteckna musikaliska idéer, så du inte går miste om något när inspirationen slår till.

 

Populära artiklar

Spela in dina trummor med småmembrans kondensatormikrofoner

Det finns flera anledningar till varför det är vanligt att använda dynamiska mikrofoner till närmickning av trummor. De är stryktåliga, klarar högt ljudtryck och är i allmänhet billigare än kondensatormikrofoner, vilket är nog så viktigt om man ska micka upp varje trumma med en enskild mikrofon. Men för dig som sätter resultatet och ljudkvaliteten i första rummet finns det all anledning att tänka om.

Mikrofoner 27 dagar sedan
Köpguide: Välj rätt Loopmaskin - Det kreativa verktyget

Loop-pedaler introducerades redan 2001, med den första pedalen från BOSS som var RC-20. BOSS var pionjärer inom detta område, och idag 10 år senare, är det inte många musiker som inte känner till loopers.

Instrument 46 dagar sedan
Mitt val: Syntar och trummaskiner för Techno och House

”Mitt val” är en serie av emusic magazine-artiklar där vi vill guide er till bra instrumentval för olika musikgenrer. Vi som jobbar på emusic.se är alla musiker med lång erfarenhet av instrument och produktion inom olika musikstilar.

Instrument 63 dagar sedan
Välj rätt pelarhögtalare från Bose till dina live-spelningar

Ni som spelar live har alla varit där någon gång. ”Synd att inte sången hördes”. ”Ni var jättebra men keyboarden var alldeles för svag” etc. Vi vill ha ett system som är lätt att använda, som är enkel att frakta till och från spelningar och som är snabb att rigga upp och ner. Givetvis ska systemet låta bra – lika bra för alla i publiken. L1 PRO-serien är den senaste versionen av bärbara högtalare av Line Array typ från Bose och i denna artikel guidar vi dig till rätt system.

Live 128 dagar sedan

Behöver du hjälp med köpet?

08-400 23 600

mån-fre 11:00-16:00