Möt Addictive Keys
30 dagars öppet köp
Fri frakt över 1000 kr
Dela upp din betalning
Över 40 000 artiklar

Just nu pågår VÅR-REA

detail picure
Studio 1389 dagar sedan

Möt Addictive Keys

emusic.se

Kritikerrosade Addictive Keys från svenska XLN Audio är ett kraftfullt och kreativt mjukvaruinstrument för piano- och keyboardljud. Oavsett om du ska producera en ballad åt Rihanna (Rihanna - Stay) eller en reklamfilm för Apples senaste telefon (iPhone X event) kan du räkna med att Addictive Keys levererar.

Addictive Keys är en komplett virtuell keyboardstudio som ger dig ett närmast oändligt antal möjliga keyboardljud; från soundet av mormors rostiga upright-piano till ABBA-esquea 80-tals klanger eller en krispig konsertflygel. Varje AK-instrument är inspelat med flera uppsättningar mikrofoner och du kan själv välja och mixa dessa s.k. mikrofonperspektiv för full kontroll över ljudet. Vill du ha ett större sound, varför inte använda rumsmicken med “äkta” akustik från studion istället för ett digitalt pålagt reverb?

Du kan använda dig av upp till tre olika mikrofonperspektiv på tre kanaler. Dessutom kan flera effekter, som exempelvis EQ, kompressor, tremolo, chorus, reverb och delay, ställas in individuellt för varje kanal. Om du inte har tid, ork eller kunskapen för att fullt ut nyttja dessa kraftfulla verktyg medföljer ett brett bibliotek professionella presets som du antingen kan använda direkt ur boxen eller ha som utgångspunkt när du skruvar fram ditt sound.

 

Addictive Keys-familjen

Det finns i skrivande stund fyra instrument till Addictive Keys:

Studio Grand är en klassisk Steinway Model D-flygel. Det första valet för många konsertpianister. Studio Grand låter stort och klart och passar utmärkt för exempelvis lyxiga ballader, gospel eller jazz.

Modern Upright (Yamaha U3) är ett, i jämförelse med Studio Grand, mindre och intimare instrument av upright-typ. Modern Upright ger en varm karaktär till din musik och en känsla av att du nästan kan ta på strängarna när du lyssnar.

Mark One är ett Fender Rhodes Mark One elektriskt piano. Det kan ha ett klocklikt eller skitigt sound beroende på hur du ställer in det och användes intensivt under 60- och 70-talet. Mark One är inspelat genom en förstärkare uppmickad från tre positioner samt direkt line-signal och genom en analog chorus-effekt av typen Roland Dimension D.

Electric Grand är ett klassiskt Yamaha CP-80 elektriskt piano. Det fungerar ungefär som en flygel med elgitarr-pickupmikrofoner för ett säreget sound som var populärt på 70- och 80-talet. En kul detalj är att du kan välja att använda det akustiskt uppmickade strängljudet tillsammans med det klassiska förstärkarljudet vilket idag ger instrumentet nya möjligheter som inte nyttjades på samma vis under instrumentets glansdagar.Fem anledningar att investera i Addictive Keys:

1. Få tillgång till samma prisbelönta keyboardljud som proffsen använder.

2. Spara den stora summa tid och pengar som krävs för att själv spela in keyboards i jämförbar kvalitet.

3. Använd de olika mikrofonperspektiven för att mejsla fram ett autentiskt ljud, som om du spelat in själv.

4. Inspireras och lär av de hundratals inkluderade presets:en för att bygga ditt unika sound.

5. Få tillgång till den praktiska memo-funktionen för att snabbt kunna anteckna musikaliska idéer, så du inte går miste om något när inspirationen slår till.

 

Populära artiklar

Ett piano för alla? - Casios nya Celviano serie

Denna artikel är för dig som är intresserad av eller är ute efter ett piano för hemmet, skolan eller replokalen.

Instrument 4 dagar sedan
Guide: Välj rätt frekvenser till ditt trådlösa system

Att använda ett trådlöst ljudsystem är det många som drömmer om. Att slippa den där långa kabeln till mikrofonen eller instrumentet. Det är en lyx att få medhörning direkt i örat istället från en scenmonitor. Ljudöverföringen i ett trådlöst system sker via analoga eller digitala frekvensband. Men vilket frekvensband ska man välja och kan dessa frekvenser krocka med exempelvis en mobiltelefon? Vi reder ut begreppen.

Live 187 dagar sedan
Slipp väderrelaterade träproblem med en gitarr i kolfiber

Hur kan man slippa gitarrproblem kopplade till årstider, luftfuktighet och temperaturskillnader? Trä är ett levande material som rör på sig med årstiderna vilket kan leda till torrsprickor, sjunket lock, vassa bandkanter och skev hals. Många försöker lösa dessa problem med luftfuktare men det ger inte ett hundraprocentigt skydd. En spännande lösning som tillkommit på senare tid är att köpa en gitarr som helt enkelt inte är gjord av trä.

Gitarr-Bas 935 dagar sedan
Spela in dina trummor med småmembrans kondensatormikrofoner

Det finns flera anledningar till varför det är vanligt att använda dynamiska mikrofoner till närmickning av trummor. De är stryktåliga, klarar högt ljudtryck och är i allmänhet billigare än kondensatormikrofoner, vilket är nog så viktigt om man ska micka upp varje trumma med en enskild mikrofon. Men för dig som sätter resultatet och ljudkvaliteten i första rummet finns det all anledning att tänka om.

Mikrofoner 1016 dagar sedan

Behöver du hjälp med köpet?

08-400 23 600

mån-fre 11:00-16:00