Köptips: Hitta rätt hörlurar från Sennheiser
Loading...
0
30 dagars öppet köp
Fri frakt över 500 kr
Räntefri avbetalning
Över 40 000 artiklar
detail picure
Studio 443 dagar sedan

Köptips: Hitta rätt hörlurar från Sennheiser

emusic.se

1968 släppte Sennheiser HD414, världens första öppna hörlur. Med mer än 10 miljoner sålda exemplar förblir denna hörlur den bäst säljande hörluren genom alla tider. 75 års erfarenheter finns i kunskapsbanken.

Vilken ska jag välja?

Frågan är egentligen felställd, frågan du ska ställa dig är: vilka hörlurar ska jag välja? Eftersom det inte finns någon hörlur som klarar av alla uppgifter. Att använda en variation av hörlurar med olika karaktärer anses vara en fördel för kritisk lyssning. I denna artikel kommer vi avhandla samtliga PRO hörlurar från Sennheiser. Tänk också på att alla hörlurar behöver användas ett tag för att blomma ut, detta gäller även mekaniska delar, då byglar anpassar sig efter tid.

Utbudet av hörlurar är stort, och man kan kategorisera hörlurar på olika sätt, och här kommer vi dela upp hörlurar i tre kategorier: Bra – Bättre - Bäst.

Bra


HD200 PRO – Sköna lätta studiolurar, bra instegshörlur som passar bäst för hemmastudion, men funkar även på språng, ta med dig studioljudet överallt. Impedansen är 32 ohm och vikt utan kabel är 184 gram. HD200 PRO är en stängd lur (Over-ear) som täcker hela örat, trycket mot örat är relativt lätt.

HD280 PRO – Robust stängd studiolur (Over-ear) med bra passiv dämpning (32dB) hopfällbar. HD280 levererar en underbar ljudkvalitet för detta pris. Designade för musikskapare. Impedansen är 64 ohm och vikt utan kabel är 285 gram. HD280 PRO kan även vikas ihop för smidig transport. HD280 passar både för hemmastudion och för dig som arbetar med ljud.

HD25 Light – Minimalistisk hörlur som är otroligt lätt och komfortabel, byggd för att användas varje dag. Singelbygel. Används i hög grad vid ljudmonitorering av film och TV inspelningar. Impedansen är 60 ohm och vikt utan kabel är 115 gram. Kablarna är kontakterade på varje kåpa. HD25 Light är en On-earlur som ligger lätt på örat.

IE40 – Sennheiser har släppt en hel ny serie av In-ear lurar, varav IE40 är instegsmodellen. Där många andra tillverkare använder multi-drivers, som egentligen har sin bakgrund som hörhjälpmedel, använder Sennheisers In-ear serie sig av en ny generation av dynamiska singelelement. Resultatet av detta blir harmoniskt frekvensområde med ingen distorsion över huvud taget, även vid höga volymer. IE40 passar både för vokalt och instrument. Impedansen är 20 ohm och vikten är 18 gram. IE40 finns både i svart och i clear variant. Ett flertal varianter av öronadaptrar (ploppar) ingår.

Bättre


HD25 - Industristandard för DJ-hörlurar, otroligt lätt och bekväm On-earlur med bra passiv dämpning av bakgrundsljud. Vridbara kåpor vilket underlättar om man vill lyssna med ett öra. Det finns ett brett utbud av reservdelar, vilket gör denna lur till ett hållbart alternativ. Impedansen är 70 ohm och vikt utan kabel är 140 gram. Kabeln till HD25 är av spiralmodell. Till skillnad från HD25 Light är kablarna samlade på ena kåpan.

HD25 Plus – Exakt samma modell som HD25 samt extra tillbehör i form av extra kabel (rak variant) ett par mjuka öronkuddar samt en förvaringspåse. HD 25 samt HD25 Plus har aldrig gjort någon besviken. Impedansen är 70 ohm och vikt utan kabel är 140 gram.

HD300 PRO – Over-earlur med en neutral ljudkaraktär som är lätt och ergonomisk att bära. Spelar distorsionsfritt även vid höga volymer. HD 300 PRO levererar ett ljud som karakteriseras av naturlig tredimensionell kvalitet. Kabeln är skruvad och kan bytas. Impedansen är 64 ohm och vikt utan kabel är 297 gram. Kåporna kan vikas ihop. HD300 finns även med mikrofon och heter då HMD 300-XQ-2, som levereras med XLR kabel för mikrofon och vanlig 6,3 mm kontakt för hörluren.

HD300 PROtect – Samma modell som HD300 PRO, men har Active Guard-teknik som reducerar volymer över 110 dB till en säker nivå. Active Guard-funktionen är avstängningsbar. Impedansen är 64 ohm och vikt utan kabel är 297 gram.

IE400 – Är mellan modellen i Sennheiser nya In-earserie, Ännu mer tryck och transparens jämfört med IE40. Passar både för sång och instrument. IE400 sitter bekvämt i flera timmar och förhindrar akustisk stress även under långa perioder av användning. Miniatyrdrivenheten på 7 mm använder den nyutvecklade TrueResponse-tekniken och garanterar artefakt- och distorsionsfritt ljud. 3 par silicon adaptrar och 3 par skumadaptrar (ploppar) samt väska och rengöringsverktyg ingår.

Bäst


HD650 - En hörlur med legendstatus, HD650 har blivit referensstandard inom musikproduktion. Hörluren är en öppen lur som levererar ett väldefinierat och ärligt ljudlandskap. Minimalt med hanteringsljud ifrån ljudkabeln. Vikt utan kabel är 269 gram. Kabellängden är 3 meter. Impedansen är 300 ohm, så mobiltelefoner göre sig icke besvär. Fördelar med öppna lurar (förutom ljudegenskaperna) är att de är bekvämare att bära, vilket medger lyssning i många timmar. Spitzenklasse!

HD600 – Precis som HD650 är HD600 en öppen lur, inte lika varmt ljud och en aningens mer analytiskt ljudbild än HD650. Samma sköna velourkuddar som HD650, kabeln är i ett enklare utförande jämfört med HD650. Vikt utan kabel är 253 gram. Kabellängden är 3 meter. Impedansen är 300 ohm.

HD26 PRO – En On-ear hörlur för podd och broadcast, hög passiv dämpning. Active Guard är standard vilket innebär skydd för nivåer över 105 dB, Active Guard kan avaaktiveras. HD 26 PRO är moduluppbyggd och gör kabelbyten mm smidiga. Vikten utan kabel är 180 g och Impedansen är 100 ohm.

IE500 - Är toppmodellen i Sennheiser nya In-ear serie. Jämfört med IE400 passar denna bäst för vokalister, låter en aningens högre och med vassare taluppfattbarhet. Hörlurskabeln utmärker sig genom ett otroligt lågt hanteringsljud. Miniatyrdrivenheten på 7 mm använder den nyutvecklade TrueResponse-tekniken och garanterar artefakt- och distorsionsfritt ljud. 3 par silicon adaptrar och 3 par skumadaptrar samt väska och rengöringsverktyg ingår. Byggd för att hålla.

NDH20 – Neumann första hörlur, en sanslöst robust konstruktion i aluminium. NDH20 är en sluten studiolur med tydlig samhörighet med Neumann´s studiomonitorer. Denna lur levererar en rak frekvenskurva som passar mixning allra främst. Öronkuddarna är tillverkade i Memory Foam som sitter bekvämt även vid långa lyssningssessioner. NDH20 har hög passiv dämpning. Vikten utan kabel är 388 g och Impedansen är 100 ohm. 2 kablar ingår, en rak och en spriralkabel. Njut av Neumann kvalitet varje dag!

Relaterade produkter

Populära artiklar

Mitt val: Syntar och trummaskiner för Techno och House

”Mitt val” är en serie av emusic magazine-artiklar där vi vill guide er till bra instrumentval för olika musikgenrer. Vi som jobbar på emusic.se är alla musiker med lång erfarenhet av instrument och produktion inom olika musikstilar.

Instrument 2 dagar sedan
Välj rätt pelarhögtalare från Bose till dina live-spelningar

Ni som spelar live har alla varit där någon gång. ”Synd att inte sången hördes”. ”Ni var jättebra men keyboarden var alldeles för svag” etc. Vi vill ha ett system som är lätt att använda, som är enkel att frakta till och från spelningar och som är snabb att rigga upp och ner. Givetvis ska systemet låta bra – lika bra för alla i publiken. L1 PRO-serien är den senaste versionen av bärbara högtalare av Line Array typ från Bose och i denna artikel guidar vi dig till rätt system.

Live 67 dagar sedan
Apple macOS Big Sur: Läs detta innan du uppgraderar

I november 2020 lanserades macOS 11 Big Sur samt nyheten att Apple släpper datorer med sina egna M1-processorer. Det är lätt att bli frestad att uppgradera sitt befintliga operativsystem, eller köpa ny Mac-dator, för att ta del av alla nya spännande funktioner och grafiska förändringar i Big Sur.

Downloads 150 dagar sedan
Köpguide: Keyboards för nybörjare

En av de absolut vanligaste frågorna vi får på kundtjänst är från föräldrar som undrar vilket keyboard de ska köpa till sina barn som vill lära sig spela piano. Då ett digitalpiano kan vara en större investering så är ett keyboard ett billigare instrument som även är ett musikaliskt, roligt och smidigt sätt att lära sig spela på.

Instrument 153 dagar sedan

Behöver du hjälp med köpet?

08-400 23 600

mån-fre 11:00-16:00